Fasadnät

Bygg- och Infraprodukter

Med metallnät och nätmattor kan man skapa spännande och unika fasader på byggnader. Förutom att fasadnäten skapar ett modernt och stilrent utseende är de också mycket hållbara.

Tack vare sin formbarhet passar fasadnäten till olika slags byggnader. Vi har förverkligat ett stort antal fasadprojekt av olika slag i samarbete med arkitekter.

Fasadnät i sträckmetallnät

Tammets sträckmetall är ett hållbart, lätt formbart och stiligt nät som lämpar sig för många olika användningsområden. Sträckmetallen tillverkas med olika delningar, matningar och materialtjocklekar. Sträckmetallen tillverkas genom att klippa och sträcka metallskivor.

Sträckmetallen skapar en spännande rasteryta på fasaden och är dessutom väderbeständig. Sträckmetallen kan tillverkas av svart, corten, rostfritt eller syrabeständigt stål, av mässing-, koppar- och förzinkad plåt. Sträckmetallen kan också varmförzinkas eller pulverlackeras i färger enligt RAL-färgkartan.

Vävda/Krenelerade fasadnät Art&Design

Vävda nät ger ett stiligt utseende till byggnader var funktionalitet och estetik är viktiga kriterier. Tammets vävda nät är specialprodukter tillverkade av metalltråd. Trådarna som används i dessa nät bockas innan de vävs ihop till nät, vilket gör att den bockade trådens form framträder fint i det krenelerade nätet.

Nätets struktur ger produkten styvhet och formbarhet. De vävda näten är särskilt framtagna för att skapa nya möjligheter för arkitekter och formgivare. Sortimentet av olika kombinationer av tråd- och maskstorlekar samt material är brett, vilket gör det lätt att hitta en lämplig kombination oberoende av användningsändamålet.

Vid tillverkningen av krenelerade nät används oftast förzinkat, rostfritt eller syrabeständigt stål som råmaterial. På specialbeställning kan vi tillverka nät även av mässingstråd.

Produktbilder

Kontakt

Jan Kaunisranta

Försäljningschef

+358 201 450 214

+358 504 315 508

E-mail